2011.05.25.
08:12

Írta: Kitzinger

Open Data Challange 2011

Már csak pár nap van hátra az Open Knowledge Foundation pályázatának zárásáig. Az Open Data Challange versenyében összesen 20.000 Euro kerül kiosztásra.

Európában évente egyre több és több adatbázist publikálnak különböző hatóságok, köztestületek, állami vállalatok. Az adatok elérhetősége csak az első lépés. Azokat valakinek fel is kell dolgoznia, meg is kell komponálnia, és végül meg is kell értenie. A szervezők célja, hogy felrázzák a közösségeket, fejlesszék az adat alfabetizmust. A pályázaton várják a közadatok hasznosítására vonatkozó legjobb ötleteket, a legjobb alkalmazásokat (app), a legjobb adatvizualizációkat és végül a legjobb adatbázisokat is. 

A nemzetközi zsűrit Tim Berners-Lee vezeti, és helyett kapott benne a Szabad Adattól Kitzinger Dávid is. Mi tehát nem indulunk, de mindenkit arra bíztatnánk, hogy szálljon versenybe!

Szólj hozzá!

Címkék: esemény okfn opendata szabadadat

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadadat.blog.hu/api/trackback/id/tr112944968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása