2011.05.18.
23:49

Írta: Kitzinger

Open Government Data Workshop

Workshop az államigazgatási adatok újrahasznosításáról

A londoni Open Knowledge Foundation (http://www.okfn.org) május 19-20-án közszolgálati adatok és adatvagyon hasznosítás témában workshopot szervez Budapesten, a hazai kormányzati, civil és akadémiai szakértők számára. A rendezvény első napja a kormányzati szereplőknek szól, a második napon a civil és kutatói szektor lehetőségei állnak a középpontban.
 

A rendezvény első napján többek között megszólal az OKFN igazgatója, Dr. Rufus Pollock,  a lengyel miniszterelnök tanácsadója, Igor Ostrowski és az Európai Bizottság digitális tartalmakért felelős vezetője, Richard Swetenham.

A budapesti rendezvény célja, hogy a külföldi résztvevők átadják ismereteiket a közadatokkal összefüggő technológiai és igazgatási trendekkel kapcsolatban, másfelől pedig, hogy a  hazai kormányzati törekvések és projektek bekapcsolódjanak az európai szakmai párbeszédbe.

Az OKFN az államigazgatási adatok újrahasznosításával, adatkezelési szabványokkal, újrahasznosítási civil projektek támogatásával foglalkozik. A szervezet az európai színtér meghatározó civil szereplője. Sajátosságuk, hogy hatékonyan közvetítenek az államigazgatási és a civil szektor között. Egyik kezdeményezői és tanácsadói voltak a http://data.gov.uk oldal megvalósításának. Közvetlenül az alapítványhoz fűződik a brit szabályozás megreformálása; kezdeményezésükre jelentette be a brit miniszterelnök a közadatok hozzáférhetőségére vonatkozó új szabályozást. Az esemény első napján reggel 9:30-tól 13:30-ig a kormányzati szereplőké lesz a szó a EU Pontban (Millenáris Park), majd 20-án délután a civil és akadémiai szektor képviselőivel találkoznak a szervezők az OSA Archívumban.

A Szabad Adat Alapítvány (sza) a közszolgálati adatvagyon hasznosítását, újrahasznosítását és megismerhetőségét szeretné elősegíteni, elsősorban a szakmai párbeszéd kiszélesítésével.

A rendezvény szervezője az Open Knowledge Foundation
Partnerek: EVPSI, LAPSI, OSA, Szabad Adat Alapítvány
Médiapartner: EurActiv.hu

 

PROGRAM

Dr. Rufus Pollock (Open Knowledge Foundation, Advisor to the UK Government), Richard Swetenham (European Commission), Igor Ostrowski (Advisor to the Polish Prime Minister), Katalin Gallyas (City of Amsterdam), Esteve Almirall (EU Open Cities Project).


 * 0930: Registration opens
 * 0945: Introduction and welcome - Jonathan Gray and David Kitzinger
 * 1000: Open Data: What, Why and How - Rufus Pollock, Open Knowledge Foundation
 * 1030: Open Data in Europe - Richard Swetenham, Head of Unit, European Commission
 * 1100: Open Data in Poland - Igor Ostrowski, Advisor to the Prime Minister, Chancellery of the Prime Minister, Poland
 * 1130: Challenges and opportunities for open data in Hungary - Hungarian government representative (TBC)
 * 1145: Questions and panel discussion including Hungarian government representatives (moderated by Rufus Pollock)
 * 1230: Coffee break and refreshments
 * 1315: Open Data in Amsterdam - Katalin Gallyas, City of Amsterdam, Netherlands
 * 1330: Esteve Almirall, Project Coordinator, EU Open Cities Project
 * 1345: Discussion about local open data initiatives
 * 1430: Event finishes

 

Szólj hozzá!

Címkék: esemény okfn opendata opengovernment szabadadat

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadadat.blog.hu/api/trackback/id/tr412944905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása