2011.10.18.
00:02

Írta: Kitzinger

Magyarországi államigazgatási adatkataszter

A Szabad Adat Alapítvány fontos célkitűzése a hazai államigazgatási adatvagyon  feltérképezése, lelőhelyeinek publikálása. Minden összekapcsolási és újrahasznosítási projekt előfeltétele egy lelőhely adatbázis összeállítása. A közelmúltban több kísérlet is született arra, hogy a hatályos jogszabályok alapján felállítsunk egy listát azokról az adatgyűjtésekről, amiket jogszabály rendel el. A korábbi kezdeményezésekből kiindulva táblázatba rendeztük az adatforrásokat típus, adatbázis jellege, adatgazda, jogszabályi hivatkozás, adatigénylői kör, adatigénylési jogcím, és díjfizetési jellemzők alapján. 

A most publikálásra kerülő adatbázis az államigazgatás és a hatályos jogszabályok 2010 márciusi állapotát tükrözi. Azóta sok dolog változott. Célunk, hogy ezt az adattérképet frissen tartsuk. Aki tájékoztatást küldene valamilyen változásról, az az info@szabadadat.hu címre írhat nekünk! Nevét arany betűkkel jegyezzük fel a dicsőségfalunkra.

Az adatkataszter táblázata itt megtalálható

Szólj hozzá!

Címkék: projekt szabadadat adatkataszter

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadadat.blog.hu/api/trackback/id/tr312944943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása